PRAKTIČEN PRIKAZ OBREZOVANJE DREVES


Spoštovani krajani,

obveščamo Vas, da organiziramo v nedeljo, 9.10.2016 ob 14 uri obrezovanje sadnega drevja pod mentorstvom Suzane Vidic. Pripravljen bo prikaz na terenu, na sedežu TD Krka na Krki 1b...pri naši pisarni, kjer je pošta na Krki.

Vljudno vabljeni...pridite, ne bo vam žal....
Za dodatne informacije lahko pokličete Natašo na tel.št. 041/308-308.


 

Dedek Mraz na Krki


TD Krka v sodelovanju s učenci podružnične šole Krka, Kulturnim društvom Krka in KS Krka  pripravlja za najmlajše pravo presenečenje, polno glasbe, igre in smeha!

Letos si bomo ogledali igrico, ki jo bodo odigrali ravno naši otroci iz Krke pod mentorstvom učiteljice  Mateje Jere-Grmek ... »Škrat Ivan in princesa Ivanka«. Govori o škratu Ivanu in princesi Ivanki, ki iščeta zaklade v naši okolici. Zakladi so znamenitosti krajevne skupnosti Krka. Prideta do Gabrovškega studenca, reke Krke, gradu, Krške jame… Vseskozi jima pomagajo še drugi škratje, ki pojejo svojo himno. Ugotovita, da je okoli nas vse polno zakladov, ki jih včasih ne opazimo. Na koncu bomo skupaj poklicali Dedka Mraza.

Zato dragi starši, če želite svojemu otroku pričarati nepozabno doživetje, ga ponesti v svet pravljic, glasbe in igre,.. Oglasite se nam. Prijavnina je 15 EUR na otroka starega od 1 do 11 let, s katerimi bo Dedek Mraz priskrbel darilce za vsakega izmed njih.                                                                                        

 

Prijave in informacije bomo zbirali do 12.11.2015 na naslednjih številkah: Danica Petrič 031/338-053 in Nataša Lukman 041/308-308. V torek, 10.11.2015 od 18.00 do 20.00 ure in četrtek, 12.11.2015 od 18.00 do 20.00 ure bomo v INFO pisarni Krka (pošta na Krki) pobirali prijavnino. 

Predavanje Emmi-dent zobne krtačke


V ponedeljek, 30.11.2015 smo imeli v društvenih prostorih predavanje o ultrazvočni zobni krtački. Poleg predstavitve te revolucionarne krtačke, smo se seznanili tudi s posledicami nepravilnega čiščenja zob in ustne votline. 
Bilo je zelo poučno.

Več na:
https://www.youtube.com/watch?v=T7VE4AAXKiA
https://www.youtube.com/watch?v=IPPA_TmMB3k

   


 

DRUŠTVENI IZLET NA KRASU


V soboto 7.11.2015 smo se odpravili na izlet. Ogledali smo si jamo Vilenica, pršutarno, najstarejšo trgovino in vojaški muzej v Lokvah, nato pa se odpravili v Goče. Imeli smo se lepo...več pa povedo slike...


 

Slavnostna prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna in 110-letnica Turistične zveze Slovenije


V torek, 13.3.2015 smo bili prisotni na srečanju predsednikov turističnih društev in zvez.


Prostovoljsko delo postaja v sodobni družbi vedno pomembnejše, zato se je treba truditi za večje priznavanje in vrednotenje tovrstnega dela. To področje prvič sistemsko ureja Zakon o prostovoljstvu. TZS združuje več kot  300 turističnih društev, ki delujejo na prostovoljski bazi. Društva so na svoje delo upravičeno ponosna, njihovo delo je neprecenljivo.


Podelitev priznanj TZS najzaslužnejšim prostovoljcem

Turistično društvo Krka je predlagalo Ignac Kamina za najzaslužnejšega prostovoljca društva. S svojo zagnanostjo in pridnostjo ter prostovoljnimi urami, ki jih vlaga v naše društvo in naš kraj je neprecenljiv in kot pravimo "zlata vreden" član. Ob prejemu priznanja Turistične zveze Slovenije mu iskreno čestitamo.

      

     


 

RAZSTAVA GOB IN TEKMOVANJE GOBJIH JEDI V HOČEVJU19.9.2015 se je začela razstava gob v Hočevju na Krki. V nedeljo, 20.9.2015 pa so pridni člani gobarskega društva organizirali tekmovanje gobjih jedi. Tudi naše društvo je prijavilo in predstavilo jed - Dobropoljska kopa, po receptu avtorja knjige "Dobrote izpod listja naših gozdov", Slavka Pajntar - Pinki.  Jed je za naše društvo pripravil ravno on. Dosegli smo 2.mesto. 1.mesto pa je prejelo Gostišče na Krki. Obe jedi je pripravil Pinki...ponosni smo nanj.
       

        


 

OSVOJILI SMO 3. MESTO V TEKMOVANJU PRIPRAVE PRAŽENEGA KROMPIRJATudi letos smo izbirali najboljši pražen krompir


Društvo podeželskih žena Ivanjščice v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica priredila 3. PRAZNIK KROMPIRJA, ki se bo odvijal na tržnici v Ivančni Gorici, v soboto, 19. septembra 2015, od 8. do 12. ure. 

Turistično društvo Krka se je udeležila s svojo ekipo tekmovanja in dosegla 3.mesto.


 

TURISTIČNO DRUŠTVO KRKA BO NA PRIREDITVI "VSI SMO ENA GENERACIJA"


VLJUDNO VABLJENI....


Občina Ivančna Gorica in Svet za starosti prijazno občino vas prijazno vabita na tradicionalno prireditev VSI SMO ENA GENERACIJA, ki bo v petek, 18. septembra 2015, ob 17.30 uri, na Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Naše medgeneracijsko druženje na ploščadi pred občinsko stavbo bodo sooblikovali:
• Vrtec Ivančna Gorica
• Osnovna šola Stična
• Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični
• Kulturno društvo Srednje šole Josipa Jurčiča
• Vokalna skupina Nimfe KD Harmonija
• Ženski pevski zbor KD Harmonija
• Plesni klub Guapa
• Kulturno društvo Zagradec
• Višnjanski fantje, KD Janez Cigler Višnja Gora
• Društvo upokojencev Ivančna Gorica
• Mešani pevski zbor Sončni žarek, DU Šentvid pri Stični
• Enota knjižnice v Ivančni Gorici
Prisrčno vabljeni!


 

" ČLOVEK POSADI, ČEBELA OPRAŠI "
Spoštovani,

Občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Čebelarskim društvom Krka-Zagradec vabi, da se udeležite vseslovenske akcije sajenja lipe tudi v naši občini.
Vseslovensko akcijo "Človek posadi, čebela opraši", ki poteka v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije, bomo obeležili s sajenjem lipe danes, 2.april 2015 s pričetkom ob 11.30 uri na posestvu "Čukovina", sedežu našega društva. Na omenjenem prostoru se bo v bližnji prihodnosti postavil t.i. učni čebelnjak ter zasadil m...edeni vrt, prva od zasajenih rastlin pa bo ravno drevo Lipa, ki jo bo zasadil župan g. Dušan Strnad.


Ob tej priložnosti si boste lahko ogledali še prostore nove pogodbene pošte na Krki pod okriljem našega društva Td Krka.


VLJUDNO VABLJENI!

             


 

Pridne krške roke na Vranskem.


To je ime skupine deklet in žena, ki si želijo ustvarjati in  izdelovati izdelke, s katerimi okrasijo svoj dom in razveselijo prijatelje. Skupina deluje v okviru Turističnega društva Krka že četrto leto. Na naših delavnicah, ki se jih udeležujejo dekleta in žene vseh starostih, kvačkamo, pletemo, izdelujemo cvetje iz papirja. Začetki so bili težki,roke nerodne, a smo vstrajale. Najprej smo se naučile izdelovati nagelje in vrtnice. Pomlad je prinesla novo cvetje: vesele raznovrstne narcise, bele zvončke, pisane podleske, forzicijo... Postajale smo spretnejše in zahtevnejše. Izpopolnile smo tehniko in se krepko povečale število rož, ki jih znamo izdelovati.

Izdelovanje cvetja iz papirja se je na Slovenskem začelo zelo zgodaj, konec 19. In v začetku 20. stoletja. Takrat se svežega cvetja ni dobilo, kar se ga pa je, je bilo drago. Iz papirja so izdelovali vence za pogrebe, za poroke in druge priložnosti. Znanje se je prenašalo iz roda v rod. Danes je postalo izdelovanje cvetja iz papirja umetnost, ki je vpisana v register žive kulturne dediščine.

In prav z namenom ohranjanja naše kulturne dediščine na Vranskem vsako drugo leto organizirajo »Vseslovensko razstavo rož iz krep papirja«. Letošnje razstave smo se udeležile tudi članice Turističnega društva Krka, skupina Pridne krške roke. Pripravile smo cvetlice na temo pomladi. Prav posebno pozornost so vzbujale mačice, drobni cvetovi forzicije in telohi.Navduševale so tudi sončnice, ciklame. Marsikdo je moral potipati cvetje, da se je prepričal, da je narejeno iz papirja. Nekaj tega cvetja bomo prikazale tudi na razstavi na šolski prireditvi ob materinskem dnevu, 25. Marca 2015.
Na Vranskem je sodelovalo kar 80 izdelovalcev cvetja,iz naše občine smo pokazali svoje znanje mi in Papirčkarji iz Doba pri Šentvidu, ki so prve korake v pisani svet rož iz papirja naredili na Krki. Izdelali so čudovite izdelke na temo poroke.

Mnoge dolge zimske večere preživimo skupaj. Ko pa se dan podaljša in ko prestavimo uro, takrat delavnice zamenja delo na poljih. Jeseni, ko se spet ura prestavi in dnevi skrajšajo, se ponovno dobimo z novimi idejami in izkušnjami, še posebno veseli pa smo prav vsake začetnice.


 

ČISTILNA AKCIJA


Na svetovni dan voda potrjujemo, da je čista voda življenje in da so naša življenja odvisna od naše skrbi za kakovost vode. Voda je nujna za življenje na Zemlji. Kakovost življenja je neposredno odvisna od kakovosti vode. Dobra kakovost vode vzdržuje zdrave ekosisteme in posledično vodi k večji blaginji človeka. In obratno: Slaba kakovost vode slabo vpliva na okolje in na naša življenja.
ZATO POSKRBIMO TUDI MI, DA BO NAŠA LEPOTICA REKA KRKA DELEŽNA NAŠE POZORNOSTI !

 

TD KRKA je močno povezano z vodo in čistočo okoli nje. V našem območju izvira reka Krka, v prekrasni Krški jami. Letos smo se podali na delo 22.3.2015. Razdelili smo se v tri ekipe. V sodelovanju z Jamarskim klubom Krka so njihovi člani prevzeli čiščenje in urejanje okolice Krške jame. Ostale dve ekipe TD Krka pa so poskrbele za okolico izvira reke Krke, se podale k izviru Poltarice in njenega parkirišča ter poskrbele za naše nove prostore , kjer bomo gostili pošto na Krki.
Na koncu akcije pa nam je pripravil pravcato pojedino naš član Slavko Pajntar - PINKI.
Pri letošnji čistilni akciji so sodelovali: Člani JK Krka, Danica Petrič, Nace Kamin, Jože Petrič, Nataša Lukman,  Jože Kozinc, Tea Markovič, Mitja Kozinc, Slavko Pajntar, Jelka Strajnar, Darka Puš in Nejc Lukman Pavlin. Ob tej priložnosti se vsem za pomoč najlepše zahvaljujemo.
S skupnimi močmi smo ponovno naredili nekaj dobrega za kraj. Pomagali pa smo tudi Čebelerskemu društvu Krka Zagradec s podiranjem dreves za prostor, kjer bo stal novi učni čebelnjak.

 

                                                                                              Turistično društvo Krka

                                                                                                          Nataša Lukman
   


 

JURČIČEV POHOD


Na tradicionalno 15-kilometrsko pešpot od Višnje Gore do Muljave in Krke, letošnja je bila že 22. po vrsti, se je na sončno soboto podalo okoli 6.000 rekreacije željnih pohodnikov. Danes je Jurčičeva pot tudi del krožne poti Prijetno domače, ki povezuje 12 turističnih središč na območju občine Ivančna Gorica. Tako so si pohodniki med potjo lahko ogledali številne krajinske in zgodovinske zanimivosti, ki so bile vir ustvarjalnega navdiha tudi za pisatelja Jurčiča.

Pogumni pohodniki so prišli tudi k nam na Krko. Brezplačno so si ogledali Krško jamo, kjer jih je pričakal turistični vodič TD Krka in jamarji Jamarskega kluba Krka. Le ti so nad vhodom v jamo pokazali veščine jamarskega plezanja. Ob nadaljevanju poti proti Krki, smo jih pričakali s okrepčilom in razstavo v stari osnovni šoli na Krki, ki jo je nekoč obiskoval pisatelj Jurčič.

 


 

Obrezovanje sadnih dreves


V nedeljo, 1.3.2015 smo organizirali prikaz obrezovanja sadnih dreves na Krki. Prikaza se je udeležila velika skupina zainteresiranih. Poleg praktičnega prikaza so udeleženci postavljali veliko vprašanj in nanje dobili strokovne odgovore s strani ga.Suzane Vidic. Izvedeli smo s kom "poškropiti" drevesa, kako jih obrezati,posaditi,...skratka dobili smo informacije kaj je najbolje, da bomo imeli večji izplen. Tokrat smo obrezovali jabolka in hruške, konec avgusta oziroma septembra pa bomo organizirali prikaz obrezovanja koščičastega sadja kot so češnje, slive, marelice, breskve,....
Nekaj utrinkov v slikovni obliki:
   


 

Dedek Mrau na Krki... 26.12.2014 ob 15:30 uri


 
TD Krka v sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka in KS Krka tudi letos pripravlja za najmlajše pravo presenečenje, polno glasbe, smeha in aktivnega sodelovanja otrok ter staršev, ki bodo zagotovo poskrbeli, da bo december še bolj pravljično obarvan!
Tudi letos bo z nami Maja Kokol s predstavo »Piknik na severnem tečaju«, kjer eskimi Dedka Mraza kličejo »JOLOPUKI«… ZAUPAJTE NAM, LEPO BO!

Dogaja se tam, kjer je dedek doma. Na belem in zasneženem Severnem tečaju. Tam živijo Eskimi, ki pa se ravno tako radi zabavajo kot mi. So čisto preprosto otroci, kot mi, le njihov jezik je malo drugačen. Predstava govori o pikniku, ki si ga Eskimka Maja priredi ob prihodu dedka Mraza. Otroci spoznajo nekaj zanimivih, novih  besed: sukla- čokolada, pejkoja- škratki, dedek Mraz pa je Jolupuki) Predstava, polna smeha, zabave, plesa in petja..pa še kaj novega se bomo naučili;-)

 

Zato dragi starši, če želite svojemu otroku pričarati nepozabno doživetje, ga ponesti v svet pravljic, glasbe in igre,.. Oglasite se nam. Prijavnina je 15 EUR na otroka starega od 1 do 11 let, s katerimi bo Dedek Mraz priskrbel darilce za vsakega izmed njih.
Prijave in informacije bomo zbirali do 20.11.2014 na naslednjih številkah: Danica Petrič 031/338-053 in Nataša Lukman 041/308-308. V torek, 18.11.2014 od 18.00 do 20.00 ure in četrtek, 20.11.2014 od 18.00 do 20.00 ure bomo v INFO pisarni Krka pobirali prijavnino.


 

Turistično društvo Krka dobilo svoje prostore


Želje in prizadevanja po društvenih prostorih za društva, ki delujejo na Krki, so se uresničila. Krški kulturniki, kajakaši, turistični delavci, jamarji, čebelarji in vsi ljudje dobre volje se bodo od zdaj naprej lahko zbirali pod novo streho. Slovesen prevzem objekta na t. i. Čukovini je potekal v petek, 12. septembra. Kljub dežju, je bil ta dan za Krko zares sončen dan.


  

Sadovi odličnega dela v društvih in prizadevnost njihovih članov se kažejo v mnogih uspešno izpeljanih prireditvah in akcijah. Ena takšnih je potekala v zadnjih mesecih na Krki, kjer so se lokalna društva skupaj z občino lotila projekta odkupa objekta za njihove potrebe.

Krčani dobivajo tako večnamenski prostor za potrebe dejavnosti društev, prireditev, razstav in še česa.

Ob slovesnem prevzemu prostorov je zbrane nagovorila tudi predsednica TD Krka, Nataša Lukman. Poudarila je, da so v društvu izredni člani, ki so pripravljeni vedno delati in pomagati za uresničitev ciljev, da bo vsem lepše, da bo več druženja, medsebojnega zaupanja in spoštovanja, kar vodi v srečo in zadovoljstvo. Pridobitev prostorov je velik napredek društva.

Zadovoljstvo je izrazil tudi župan Strnad, ki je vesel, da bosta s to pridobitvijo zelo veliko pridobili tako Krka kot občina, saj je ravno Krka ena od glavnih središč turizma v tem delu naše občine. Zato je Občina Ivančna Gorica tudi podprla pobudo o odkupu objekta, predstavnikom društev pa je zaželel, da bi še naprej razvijali bogato in ustvarjalno delo v domačem kraju.


Seveda pa ni manjkal tudi bogat kulturni program, ogled prostorov in zaključek s pogostitvijo.


    


 

VABILONaše želje in prizadevanja po novem domu za društva, ki delujemo na Krki, se uresničujejo. Krški kulturniki, kajakaši, turistični navdušenci, jamarji, čebelarji in vsi ljudje dobre volje se bomo v prihodnje zbirali pod novo streho.

Vabimo vas na slovesnost ob novi pridobitvi, ki bo v petek,
12.09.2014 ob 17. uri, na »Čukovini«.
Dogodek bomo obeležili s kulturnim programom, razstavo akademskega slikarja Franceta Slane in z družabnim srečanjem s pogostitvijo.

Vljudno vabljeni!


Občina Ivančna Gorica • Kulturno društvo Krka • Kajak kanu klub Krka • Turistično društvo Krka • Jamarski klub Krka • Čebelarsko društvo Krka in Zagradec


 

Turistično društvo Krka je ob 40-letnici delovanja postal prvič delni lastnik nepremičnine


Na Krki stekel odkup večnamenskega objekta za potrebe društvenega in krajevnega dogajanja

Ivančna Gorica, 04.08.2014


Društva na Krki in Občina Ivančna Gorica so pred časom v neposredni bližini Podružnične šole Krka kupili stanovanjski objekt in zemljišče, ki bo služilo delovanju društev, izvajanju šolskih in obšolskih dejavnosti. Predstavniki društev iz Krajevne skupnosti Krka so izpostavili problem prostorske stiske, s katero se soočajo društva pri svojem delovanju. Kot možna rešitev se je izkazal odkup stanovanjskega objekta, ki bi bil z manjšo preureditvijo primeren za društvene potrebe. Društva v KS Krka so se organizirala in s podporo Občine Ivančna Gorica začela priprave za odkup, ki je bil pred kratkim tudi uspešno zaključen. Društva so sama zbrala kar 110.000 eur, razliko pa je prispevala občina.
Ob podpisu pogodbe o nakupu so poleg župana Dušana Strnada prisostvovali še predsednik Kulturnega društva Krka, Jože Kozinc, predsednica Turističnega društva Krka, Nataša Lukman, predsednica Jamarskega kluba Krka, Tanja Podržaj, predsednik Čebelarskega društva Krka – Zagradec, Marjan Volaj in predsednik Kajak kanu kluba Krka, Janez Piškur.
Predsednik kulturnega društva je bil ob podpisu izredno zadovoljen, da so na Krki ponovno pokazali, da društva znajo stopiti skupaj, takrat ko je najbolj potrebno. Omenjena parcela in stavba meji z Družbenim centrom Krka, v katerem že vrsto let zmanjkuje prostora za razne dejavnosti v kraju. Kot je dejal bodo Krčani s to pridobitvijo dobili nov večnamenski prostor za potrebe dejavnosti društev, organizacijo prireditev, razstav … Objekt potrebuje nekaj adaptacijskih del, je pa prepričan, da bo stavba služila kraju in krajanom Krke in bo kot takšna ponos celotni občini.
Zadovoljstvo je izrazil tudi župan Dušan Strnad, ki je vesel, da bo s to investicijo zelo veliko pridobila tako Krka kot občina. Predstavnikom društev je zaželel, da bi se v njihovo dejavnost čim več vključevali tudi mladi ter da bi še naprej povezovali družabno življenje, ki je na Krki že od nekdaj bogato. Župan je izrazil tudi pobudo, da bi na pridobljenem zemljišču, v prihodnosti stal učni čebelnjak, kjer bi tako šolarji kot krajani lahko spoznavali čebelarsko stroko.

Županovo pobudo je potrdil tud predsednik tamkajšnjega čebelarskega društva Krka -Zagradec Marjan Volaj. Postavitev čebelnjaka imajo že vrsto let v načrtu, manjkal jim je samo prostor postavitve, s pridobitvijo zemljišča, pa se bodo načrti lahko naposled lahko uresničili.

Čebelarsko društvo Krka-Zagradec

Turistično društvo Krka

Jamarski klub Krka
Kajak kanu klub Krka
Zadovoljstvo so izpostavili tudi predstavnik Jamarskega kluba Krka, Kajak kanu kluba Krka in Turističnega društva Krka. Prav za slednje je to ena največjih pridobitev v zgodovini obstoja društva. Kot je dejala predsednica Nataša Lukman bo s temi prostori njihovo društvo ogromno pridobilo. Med drugim se bo tudi info točka iz stare šole na Krki selila v te prostore, s tem pa se bo spremenil tudi organizacijski sistem ogledov Krke in Krške jame.

Naj omenimo še, da bo v večnamenskem objektu eden od prostorov namenjen tudi izvajanju koncesije za poštne storitve, ki jo bo upravljalo Turistično društvo Krka.
Turistično društvo Krka je s tem nakupom 25 % lastnik stanovanjskega objekta in zemlje, ki le temu pripada.


 

Gostili smo Jamarsko reševalno službo in skupino Dan D v Krški jami


Projekt Rock Underground je nastal v sodelovanju Jamarske reševalne službe, skupine Dan D in režiserja Tomaža Grdina. Štirideset jamarskih reševalcev je z manevri jamarske reševalne tehnike skupino spustilo v brezno Dvojna katedrala. Rezultat tega smo si imeli čast ogledati včeraj 12.6.2014 v Krški jami. Premierno smo videli film o jamarstvu in spot skupine Dan D. Bilo je čudovito. Lahko smo ponosni, da so pri tem projektu sodelovali tudi naši krajani- jamarski reševalci in člani Jamarskega kluba Krka, s katerim krasno sodelujemo. Čestitamo vsem....

Oglejte si:
https://www.youtube.com/watch?v=BO_mJ_Rw-JA
in
https://www.youtube.com/watch?v=k_oBqrm2224&feature=youtu.be

 


 

Delavnica pletenic tretjič


Včeraj smo izvedli že tretjič delavnico pletenic, kjer nam je prijazna ga. Marija Podržaj pokazala in naučila kako se dela pletenice. Učenk je bilo veliko, a so se vseeno imele krasno in veliko naučile ter naredile. Nekaj utrinkov s delavnice delimo z vami:


 

DELAVNICA - IZDELAVA BUTARIC


V prostorih TD Krka(stara šola), bo 10.04.2014 ob 19. uri potekala delavnica izdelovanja butaric,  ki jo bo vodila Marjeta Meglen.
S seboj prinesite ravne palice leske ali drena, bršljan s čimveč jagodami, pušpan, vrvico in dobro voljo.
Vljudno vabljeni!


 

DELAVNICA -IZDELAVA PLETENIC


V ponedeljek, 31. marca  in 07.04.2014 ob 17. 30 bo v prostorih TD Krka (stara šola) potekala delavnica, ki jo bo vodila gospa Marija Podržaj, na kateri nas bo naučila izdelovati pletenice.
Prijave sprejemamo na te. št. 041 308308 (Nataša Lukman), kjer boste tudi izvedeli, kaj morate prinesti s seboj. Pohitite, ker je število mest omejeno.

Prijazno vabljeni!


 


Prireditev Vrtca in OŠ Krka

, 25.03.2014


                 VABILO

Toplo sonce. Prve pomladne cvetlice. Žvrgolenje ptičkov in poplesavanje metuljev. Vse to je pomlad v naravi. Priklicali bi jo radi tudi v naša srca, zato Vas vabimo na prireditev ob družinskem prazniku, ki bo v

torek, 25. 3. 2014, ob 17.00 
v dvorani Kulturnega doma na Krki.

Nastopajo vsi otroci vrtca Krka in podružnične šole Krka.

Poleg prireditve si  boste lahko ogledali tudi razstavo v okviru delavnic, ki potekajo pod nazivom
»Pridne krške roke« v TD Krka.

Vljudno vabljeni!

     


 

VOLILNI OBČNI ZBOR


VOLILNI OBČNI ZBOR

20.3.2014 smo imeli volilni občni zbor , kjer smo za nadaljna 4 leta dobili novo vodstvo in sicer:

IZVRŠNI ODBOR
PREDSEDNIK:                 Nataša Lukman
PODPREDSEDNIK:         Darka Zupanc-Puš
BLAGAJNIK:                    Danica Petrič
TAJNIK:                            Tea Markovič
ČLANI:                             
                                         Jože Kozinc
                                         Ignac Kamin
                                         Jože Petrič
                                         Marjan Volaj   
                                         Barbara Janškovec

NADZORNI ODBOR:
Bojan Puš, Andrej Tomažin, Dragica Vodenšek

ČASTNO RAZSODIŠČE:
Stane Podržaj, Darinka Podržaj, Slavko Pajntar

    

 


 

Vabilo na razstavo v Kulturnem domu Ivančna gorica


V okviru delavnic, ki potekajo pod nazivom »Pridne krške roke« v TD Krka vas vabimo, da si ogledate izdelke, ki so jih udeleženke delavnic:

¥ izdelajmo cvetje iz papirja

¥ Naučimo se kvačkati in plesti,

¥ Iz perlic sestavimo svoj nakit in

¥ Naredimo krpanko

Z nami bo tudi PŠ Krka s predstavitvijo naloge:

»Gobe – glive in gobarsko društvo Štorovke.«


Obiščite razstavo, ki bo dne 8. marca 2014 od 9.00 do 12. ure
v Kulturnem domu Ivančna gorica.
   
Za tiste, ki vas bo zanimalo, bomo pripravile prikaz izdelave, vsakega obiskovalca pa bo čakalo malo presenečenje.


 

Delavnica "Izdelovanje rož s krep papirja"


             


 

Predavanja v mesecu februarju 2014 - INFO PISARNA


·       5.02.2014 ob 18 uri bo predavanje »pridelava in uporaba zelišč v uporabnem vrtu in kuhinji«… Za vsako bolezen raste rožca.... pomagajmo si sami...dotaknili se bomo tudi BIO vrtnarjenja in nadgradili lansko predavanje pod vodstvom ga. Suzane Vidic

     

 

·       12.02.2014 bo ob 18 uri potekalo predavanje »o zdravi prehrani« pod vodstvom ga. Anice Kozinc, kjer se bomo dotaknili zdrave prehrane, sladkorne bolezni, viroz in prehladov, holesterola, visokega pritiska in še mnogo zanimivih in koristnih življenjskih tem
   


 

DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE


                                                                                                
                   

                             DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE

          26.12.2013 ob 15.30 uri

TD Krka v sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka in KS Krka tudi letos pripravlja pravo presenečenje za najmlajše.                                                                                                                  December je najlepši del leta za vse nas, zato bomo letos to pričakovanje skupaj delili s animatorko Majo Kokol in predstavo » Ko škratki nimajo časa«. Škratki so skozi vse leto nadvse zaposlena bitja, saj so vaše želje iz leta v leto večje in zahtevnejše. Zato nimajo niti toliko časa, da bi pobirali pisma želja iz vseh vaših okenskih polic! Rešitev pa vedno obstaja. Čarobna vreča, ki lahko želje spremeni v darila, je zagotovo tisto pravo! A pozor! Želje imajo tudi starši. Čeprav tiho izrečene, lahko kljub vsemu zaradi njih pride do prave zmešnjave različnih predmetov, s katerimi pa se, čeprav na začetku delujejo brezkoristni in morda celo neuporabni, nepozabno zabavate. Predstava, polna glasbe, smeha in aktivnega sodelovanja otrok, bo zagotovo poskrbela, da bo december še bolj pravljično obarvan!

Zato dragi starši, če želite svojemu otroku pričarati nepozabno doživetje, ga ponesti v svet pravljic, glasbe in igre,.. Oglasite se nam. Prijavnina je 15 EUR na otroka starega od 1 do 11 let, s katerimi bo Dedek Mraz priskrbel darilce za vsakega izmed njih.                                                                                        

 

Prijave in informacije bomo zbirali do 21.11.2013 na naslednjih številkah: Danica Petrič 031/338-053 in Nataša Lukman 041/308-308. V četrtek, 21.11.2013 od 18.30 do 20.00 ure in petek, 22.11.2013 od 18.30 do 20.00 ure bomo v INFO pisarni Krka pobirali prispevke.

                                                  Turistično društvo Krka                                                                                                                                                


 

Sodelujemo na tržnici v Ivančni Gorici


Spoštovani !
Tudi to soboto, 7.12.2013 med 8 in 12 uro bomo z Vam na tržnici v Ivančni Gorici.
Pripravili Vam bomo lepe ročno izdelane izdelke za darila, ki jih boste lahko s ponosom podarili. Vsako soboto, ko bomo z vami, bomo imeli nekaj novosti. Tokrat bomo dodali še ročno izdelane voščilnice, nove modele pletenih kapic, domača naravna mila,...
Vljudno v
abljeni !


 

Sodelujemo na tržnici Ivančna Gorica


30.11.2013 se je tudi naše društvo udeležilo sodelovanja na tržnici v Ivančni Gorici. Pokazali smo Vam kaj vse ponujamo v sklopu našega delovanja. Imeli boste, do  21.12.2013 vsako soboto, tudi možnost nakupa daril za decemberske praznike po konkurenčnih cenah. Vse izdelke, ki vam jih bomo ponudili, smo sami naredili na naših delavnicah ( pletene izdelke, kvačkane umetnine, voščilnice, izdelke iz siporeksa, ročno izdelan nakit,....). Sredstva, ki jih bomo prejeli, bomo vestno uporabili za nadaljno delovanje društva oziroma delavnic.
VLJUDNO VABLJENI.....


 

Društvo Festival Krka prireja dobrodelno prestavo v Družbenem centru na Krki nedelja, 24.11.2013 ob 17 uri


Društvo Festival Krka prireja dobrodelno prestavo v

Družbenem centru na Krki

nedelja, 24.11.2013 ob 17 uri

Matjaž Javšnik nadaljuje z razgaljanjem in družbeno kritiko tudi v svojem novem projektu Striptiz. Tokrat na odru ne bo razgalil le sebe, temveč tudi vas - pravzaprav kar celotno Slovenijo. V Striptizu se sprehodi čez slovenske posebnosti in zanimivosti, pa tudi čez naše prednosti in slabosti. Skozi smeh se bomo spoprijeli z dvojino, ljubeznijo do pločevine, ki se blešči iz garaž in nadstreškov, družinskih vezi, športnih uspehov, slovenske šole, graditve kariere, interesnih skupin, javne uprave, pa vse do rak rane naše družbe - politike. Seveda Matjaž tudi tokrat ne bo pozabil na pregovorno slovensko zavist, kar nas dela unikum ne le v evropskem temveč kar v svetovnem merilu. Da to drži se lahko prepričate sami - pridite, da ne boste ' favš' tistim, ki se bodo na tokratni predpremieri med prvimi nasmejali do solz. MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE IN HIGIENO TELESA TER DUHA PRIPOROČA OGLED PREDSTAVE ZA KREPITEV TREBUŠNIH MIŠIC, RAZGIBANJE LEVE IN DESNE HEMISFERE IN PREPREČEVANJE ZAVISTI. OGLED PREDSTAVE JE DRUŽBENA ODGOVORNOST!

Vstopnina 10 €

Vstopnina bo v celoti namenjena za sanacijo hleva po požaru na Krki


 

Delavnica nakita - ODPADE


Spoštovani udeleženci delavnice nakita!

Sporočamo Vam, da jutri, 15.11.2013 zaradi bolezni žal odpade delavnica nakita.

Ponovno se srečamo 22.11.2013 ob 18 uri in naučimo izdelovati prstane.

Hvala za razumevanje!


 

SAMORASTNIKI - KONCERT


Petek, 18. oktober 2013 ob 19.00 uri
Cerkev SV. KOZME IN DAMIJANA - KRKA

Moški pevski zbor Samorastnik, ki prihaja iz Žalne,
letos obeležuje 20-letnico svojega delovanja.
Pevce združuje prijateljsko druženje ter pristna
ljubezen do slovenskega glasbenega izročila,
njihovo poslanstvo pa je širiti naklonjenost
slovenski glasbeni kulturi med ljudmi.

VSTOPNINE NI!


 

Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!


Spoštovani sokrajani!

 

Približujejo se deževni dnevi, ob vedno daljših večerih bo več časa za ustvarjanje. Zato je to čas, ko se bomo ponovno srečali. Lahko se nam pridružite pri delavnicah, ki jih bomo pripravili za rumen-rdeče-rjave jesenske in bele zimske dni. Pripravili bomo celo paleto delavnic, kot običajno nekaj novega, nekaj že poznanega:

NOVO

 • Naučimo se izdelovati nakit – uhani, verižice, prstani. Delavnica je namenjena vsem, pomoč pri osvajanju izdelovanja nakita ( žica, preja, perle,...) vam bodo nudile Barbara, Jelka in Nataša. Začnemo 11.10.2013 ob 18. uri v prostorih stare osnovne šole in bodo potekale vsak petek. Zaradi nabave potrebnega materiala Vas prosimo, da se predhodno prijavite na telefonsko številko: 040/702-173 (Barbara). Delavnica je plačljiva le za stroške materiala in sicer 15,00 eur/ mesec za vsakega udeleženca.

POZNANO

 • Naučimo se kvačkati in plesti. Delavnica je namenjena vsem, pomoč pri osvajanju sveta kvačk in pletilk pa vam bodo nudile Dragica, Tatjana in Danica. Začnemo 5.11.2013 ob 18. uri v prostorih stare osnovne šole in bodo potekale vsak torek.
 • Izdelovanje cvetja iz papirja bo potekalo vsak četrtek ob 18. uri pod vodstvom Nade Seliškar. Prvič se dobimo v novih prostorih stare šole 7.11.2013 ob 18 uri. S seboj pa prinesite škarje in dobro voljo.

 

 • V delavnice bomo vključili tudi origami, izdelovanje butaric, kvačkanje igračk- amigurumi, izdelovanje voščilnic,….

 

Želimo vam prijetno jesen in pridružite se nam na delavnicah, kjer boste v naši družbi preživeli nekaj prijetnih uric na teden.


 

Krožna pot "PRIJETNO DOMAČE"


krožna pot prijetno domače

Krožna pešpot Prijetno domače povezuje vseh 12 krajevnih skupnosti – dvanajst biserov v občini Ivančna Gorica. Pohodniku omogoča, da se sprosti v prijetnem valovanju naše krajine ter ob tem spoznava znamenitosti, uživa v kulinarični ponudbi in odkriva nove, neodkrite kotičke naše občine. Celotna pot je dolga natanko 100 kilometrov, zato je peš ne gre prehoditi v enem zamahu pa tudi smer in vrstni red osvajanja info točk v krajevnih središčih nista določena. Pomembno je, da si pohodnik vzame čas, dobro voljo, da v celoti spozna zaokroženo celoto destinacije Prijetno domače ter se tako tudi počuti. Na info točkah, ki se nahajajo v vseh dvanajstih krajevnih središčih pa so nameščeni žigi, ki jih pohodnik lahko vtisne na predloženi kartonček. Kartončki so na voljo v turistični info pisarni v Ivančni gorici in drugih turističnih info točkah ter ostalih pomembnih javnih mestih po vsej občini. Pošljemo jih tudi po pošti. Pohodnik, ki nabere vse žige, na sedežu Občine Ivančna Gorica prejme praktično nagrado.

Informacije:

Tel: 01 781 21 28

E-mail: turizem@ivancna-gorica.si , info-ivancna@gremo.net

Url: http://www.prijetnodomace.si/krozna-pot/


 

OTROŠKA USTVARJALNA DELAVNICA


PONEDELJEK, 19.Avgust 2013 - 23.Avgust 2013 - V prostorih Festivala Krka v INFO točki (stara šola) Ustvarjalna delavnica je potekala pet dni ter se končala z lutkovno predstavo.

Že drugo leto so se 19. Avgusta 2013 zbrali otroci v stari šoli na Krki. Otroške ustvarjalne delavnice, ki jo vsako leto organizira Turistično društvo Krka v okviru Festivala Krka, se je udeležilo devetnajst otrok v starosti od šest do štirinajst let.
Cilj delavnice je ustvarjanje s čimbolj naravnimi materiali, spoznavanje različnih tehnik ustvarjanja in uporaba stvari, ki bi sicer končale v smeteh, mi pa smo jih koristno uporabili.
Prvi dan, v ponedeljek smo se po uvodnem spoznavanju lotili izdelave ribic iz tulcev toaletnega papirja. Ribice smo izrezali, pobarvali, jim prilepili oči in usta. Težko bi v kateremkoli ribniku našli tako pisano zbirko ribic!
Naš naslednji podvig je bil izdelava klovna. Tudi za to delo smo uporabili tulce toaletnega papirja. En tulec je služil za telo, nanj smo prilepili velike čevlje na spodnjo stran, na zgornjo pa plastično žogico, ki smo jo prej oblekli v toaletni papir, prepojen z Mekol lepilom. Klobuk smo prav tako naredili iz tulcev, dodali smo še krajce, lase in nos, ki smog a naredili iz pokrovčkov plastičnih steklenic. Končni izdelek smo še okrasili, pobarvali, lepili.., skratka, pri delu smo uživali, klovne pa pi lahko ogledate na sliki.
Vsako leto spoznavamo kakšno novo tehniko. Letos smo poleg že znane origami tehnike spoznali še kirigami tehniko, to je zlaganje in izrezovanje iz barvnega papirja. Izdelali smo prtičke in različne okraske.
Bilo je lepo toplo, ne prevroče dopoldne. Odpravili smo se do izvira Poltarice in obiskali Krško jamo. Pridružil se nam je profesor Marcel-Talt Lah, ki je obiskal svoje “stare” prijatelje in z njimi ob bregu uganjal norčije in jih pogostil s čokolado. Čas je prehitro minil. Tako nam letos ni uspelo nabrati naravnih materialov, vrnili smo se prepozno in starši so nas že čakali.Naučili smo se izdelati darilno vrečko, jo okrasiti in jo spremeniti v zajca, rožico. Izdelali smo tudi kuverto in naredili voščilnico. Nekateri otroci so nanjo napisali pozdrave svojim staršem. Prvič pa smo se na delavnici srečali z makaramejem. Otroci so bili pri vozlanju zelo uspešni. S to tehniko so izdelali ročaje za darilne vrečke. Za konec pa smo se razdelili v dve skupini: deklice so si izdelale uhane, fantje pa so risali, barvali in izdelovali razne izdelke iz papirja.

In kot ponavadi smo zadnji dan pripravili izdelke za razstavo v DC Krka, kjer smo otroke po predstavi »Izgubljena račka« pogostili otroke s pečenim krompirjem, otroci pa so svoje izdelke odnesli domov.


 

37. SPUST PO REKI KRKI


SPUST JE ZARADI SLABEGA VREMENA IN VISOKE VODE PRESTAVLJEN NA 8.6.2013!VABILO NA TRADICIONALNI SPUST PO REKI KRKI, ki bo 26.5.2013 s pričetkom ob 11 uri. Spust bo v vsakem vremenu, organizatorji ( Kajak kanu klub Krka ) pa bodo poskrbeli za pogostitev, varnost, zabavo,....
Pridite, ne bo vam žal.


Vsi vljudno vabljeni.


 

FESTIVAL KRKA
V nedeljo, 26.5.2013 ob 20 uri v DC Krka, večkrat mednarodno nagrajena monokomedija Violete Tomič - HOTEL BABILON!

   1 igralka,
 11 vlog in
111 smehov!


V monokomediji Hotel Babilon nastopa 11 oseb, ki pripovedujejo nenavadno zgodbo o ljubezni, ki se je zgodila poleti v majhnem primorskem mestecu, med češko turistko Zuzano Kollarovo in lokalnim zapeljivcem, receptorjem Janezom Vodopivcem, bolj znanim kot Gianni Bevilaqua. Ko profesionalni zapeljivec zavrže naivno dekle, se v navalu ljubosumja zgodi poskus umora. Mediji hitro izbrskajo zgodbo, jo napihnejo, nekateri jo celo spremenijo do nerazpoznavnosti.

Toplo priporočamo ogled, ne bo vam žal!


 

ZADNJE SREČANJE V BIVŠI GOSTILNI BORŠTNIK pred odstranitvijo objektaPetek, 3.5.2013 od 17.00 – 24.00 ure in


Sobota, 4.5.2013 od 7.00 – 24.00 ure


na družabno srečanje (Borštnik)Društvo Festival Krka Vas vabi na zadnje družabno srečanje v bivšo gostilno Borštnik na Krki, ki bo 3.5.2013 od 17 ure do 24 ure in 4.5.2013 od 7 ure do 24 ure. Skupaj se bomo pozabavali, obujali spomine ter mogoče dorekli kakšen plan za prihodnost.

VLJUDNO VABLJENI!


 

Vabilo na razstavo


Kulturno društvo

Gledališče Krka

 

VABILO

 

Vabimo Vas na svečano odprtje razstave slikarja

Janeza Zupančiča, dr. med., in akademskega slikarja Franceta Slane

 

v petek, 26. aprila 2013, ob 20. uri v Družbenem centru na Krki

 

Nagovor predstavnika Občine Ivančna Gorica

Glasbeni nastop: Ana in Jurij Koželj, Glasbena šola Grosuplje

Predstavitev razstave: dr. Mihael Glavan

 

Razstava bo odprta do 5. maja 2013, vsak dan od  19. do 21. ure.  


 

Vabilo na pomladno prireditev


1. april je dan šale in smeha                                             

v  aprilu je moč, ki ne odneha.                                                                  

April je  tudi mesec pomladi

in pomlad  imamo vsi radi.

 

                 ( Ema Vrabič, 3. r. )                      

VABIMO VAS

 

na pomladno prireditev,

ki bo v četrtek, 25. aprila 2013, v Družbenem centru na Krki:

ob 18.00 Zmajevska ura pravljic,

ob 19.00 ura pesmic.

Učenci PŠ Krka, Mestna knjižnica Grosuplje, enota Ivančna Gorica,

skupina »Pridne krške roke« TD Krka, LD Krka,
KD Gledališče Krka in KS Krka.


 

ČISTILNA AKCIJA TD KRKA 2013V TD Krka smo se tudi letos odločili, da poskrbimo za očiščevanje kar štirih lokacij na Krki. Razdelili smo se v štiri ekipe. V sodelovanju z Jamarskim klubom Krka so njihovi člani prevzeli čiščenje in urejanje okolice Krške jame. Ostale tri ekipe TD Krka pa so poskrbele za okolico INFO pisarne, se podali k izviru Poltarice in njenega parkirišča ter poskrbeli za vodnjak Gabrovčec. 
Pri čistilni akciji so sodelovali: Ana Miklič, Maja Hočevar, Marija Turk, Danica Petrič, Tanja Kozinc, Nace Kamin, Jože Petrič, Nataša Lukman in Jože Globokar. Ob tej priložnosti se vsem za pomoč najlepše zahvaljujemo.

S skupnimi močmi smo ponovno naredili nekaj dobrega za kraj.

KRŠKA JAMA                                    INFO PISARNA
   

VODNJAK GABROVČEC                  IZVIR POLTARICE

 


 

Delavnica nakita


V ponedeljek, 8.4.2013 od 17 ure do 20 ure je potekala nadaljevalna delavnica »Iz perlic in žice izdelajmo nakit« pod vodstvo ga. Barbara Janškovec. Naučili smo se izdelati špirale in prstane. Imelo smo se prekrasno in se dogovorile, da se jeseni ponovno srečamo in nadgradimo svoje znanje. Hvala mentorici in vsem udeleženkam za prekrasno popoldne.


 

Tečaj prve pomoči


V soboto, 6.4.2013 smo gostili v INFO pisarni Jamarski klub Krka, ki je organiziral teoretični in praktični tečaj prve pomoči in postopka ob nesreči v jami. Zahvala gre vodji klubskega izobrževanja Marku Pavlinu za organizacijo tečaja in predstavitvi postopka ob nesrečah v jami ter Frenku Jenkoletu za odlično predavanje iz medicinske plati in praktičen prikaz posredovanja na različnih primerih. Izobraževanje je bilo namenjeno članom kluba.


 

Konferenca InLoCom


 

21.3.2013 je potekala na Krki konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih (InLoCom), ki sta jo v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica in lokalnimi društvi pripravila Razvojni center Srca Slovenije in družba Vibacom. InLoCom gibanje vsako drugo leto podeljuje priznanja za najbolj inovativne projekte v lokalnih skupnostih. Dogodek, ki ga je gostila Krka je bila seveda tudi lepa priložnost za promocijo naše turistične ponudbe. Občinska promocijska stojnica in stojnice TD Krka s Jamarskim klubom Krka, Jurčičeve domačije in krške šole so to priložnost povsem izkoristile, svoje pa so dodale tudi PRIDNE KRŠKE ROKE iz TD Krka.


         


 

Predavanje o BIO vrtnarjenju


15.3.2013 nam je prijazna predavateljica ga. Suzana Vidic Sadar predavala o BIO VRTNARJENJU. Ob strokovnih nasvetih so nas bila "sama ušesa". Najlepša hvala za vse in se v bodoče priporočamo... HVALA


EDEN OD NJENI KORISTNIH NASVETOV
Marsikdo, ki se prvič spoprime z vrtnarsko umetnostjo, v svojem navdušenju kakor se pogosto dogaja tudi pri novincih pretirava. Izbere preveliko količino različnih rastlin, pri tem pa izgubi rdečo nit ter pogosto pozabi kaj je pravzaprav imel v mislih. Da ne boste tudi vi žrtev takšne napake si na list papirja narišite tloris svojega vrta in na njem označite, kaj želite zasaditi ter določite tudi prostor zanje. Če boste še s flomastrom nazorno zaznamovali barve rastlin si boste toliko lažje predstavljali končni rezultat. In brez dvoma je lažje spremeniti načrt na papirju kakor kasneje posegati v že opravljeno delo. In nič ni lepšega kot je pogled na bohotno razrastel vrt, ki ga vse leto krasijo pisani cvetovi, zanimivo obarvani listi in dekorativni plodovi. Takšen vrt si gotovo želite tudi vi.


 

Predavanje o zdravi prehrani


6.3.2013 je potekalo prekrasno predavanje o zdravi prehrani, o skritih maščobah v hrani, ki niso primerne za naše zdravje, a jih vseeno uživamo. Dotaknili smo se zdrave prehrane, sladkorne bolezni, viroz in prehladov, holesterola, visokega pritiska in še mnogo zanimivih in koristnih življenjskih tem. Kljub prekrasnemu predavanju ga. Anice Kozinc in skrbi za naše zdravje, pa je bilo žal malo kandidatov, ki bi jih predavanje zanimalo. Res velja rek za ljudi, da dokler se nas bolezen ne dotakne, niti pomislimo ne o preprečitvi le te.


 

Sliši se, govori se,....PRAV JE, DA SE IZVE!                                        


  Spoštovani sokrajani!                                                                        Februar 2013

  Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!

  Turistično društvo Krka je leto 2012 zaključilo delovno in uspešno.

  Zaključili smo veliko projektov in delimo jih z vami:

 • Na Jurčičevem pohodu smo v prostorih Info pisarni na Krki in pri Krški jami brezplačno pogostili množico obiskovalcev
 • V sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka smo organizirali proslavo ob postavitvi informativne turistične table na Krki
 • Uspešno smo izpeljali čistilno akcijo in očistili okolico Krške jame, Poltarice, Info pisarne in vodnjaka Gabrovčec
 • Sodelovali smo pri organizaciji Festivala Krka in Valentinovega pohoda
 • Vestno smo vodili s pomočjo štirih turističnih vodičev obiskovalce po Krški jami, Vodnjaku Gabrovčec, Kmetiji Zabukovec,…
 • Skozi celo turistično sezono skrbimo za čiščenje in košnjo okolice Krške jame, parkirišča Poltarica in kozolčka dobrodošlice
 • Sodelovali smo pri projektu Nedeljski Dnevnik in Kompas – »Avtobus zvestobe«
 • Ponudili na trg novo spletno stran društva
 • Povezujemo ponudnike storitev in blaga na Krki
 • Sodelujemo s TD Suha krajna, Žužemberk
 • Natisnili dve novi brošuri o znamenitostih kraja Krka in naši ponudbi
 • Popravili električno napeljavo v Krški jami in obzidje, ki je bilo poškodovano zaradi povodji
 • V okviru projekta Pridne krške roke sta in še potekata delavnici Izdelajmo cvetja iz papirja in Naučimo se kvačkati in plesti. Svoje izdelke smo na ogled postavili ob materinskem dnevu v DC Krka, vsakega obiskovalca pa obdarili s cvetjem iz papirja
 • Udeleženke naših delavnic so sodelovale pri izvedbi projekta Ustvarjanje – gibalo razvoja v organizaciji OŠ Krka
 • Sekcija pohodništva in nordijske hoje je še vedno zelo aktivna in številčnejša pod vodstvom Barbare Tekavec
 • Uredili smo parkirišče ob Poltarici, posadili drevesa
 • Uredili smo okolico Info pisarne, postavili smo novo ograjo, popravili, dopolnili in uredili smo igrišče ob njej. Na njem bodo našli primerna igrala otroci od starosti enega leta dalje. Skupaj z Festivalom Krka in Jamarskim društvom Krka smo obnovili del fasade na objektu, kjer »domujemo«
 • Obnovili smo naš kozolček z novim plakatom dobrodošlice ob prihodu v kraj Krka
 • V sodelovanju s Festivalom Krka smo postavili nov jambo plakat v Ivančni Gorici
 • V sodelovanju s Festivalom Krka in Ks Krka smo poskrbeli za nakup in izvedbo jambo table na ozadju odra pred DC
 • V sodelovanju s Lider Las-om smo odprli prvo INFO pisarno v Občini Ivančna Gorica. Veliko sredstev smo porabili za ta namen. Nabavili smo stole, potrebno opremo, uredili prostor za delavnice, predavanja in poskrbeli dostop do svetovnega spleta
 • 26.12. 2012 smo poskrbeli za obisk dedka Mraza, ki je sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka in Krajevno skupnostjo Krka poskrbel za obdaritev in zabavo naših najmlajših
 
Predstavili smo le nekaj uspešnih projektov v letu 2012 in obljubljamo, da se bomo tudi v letu 2013 trudili, da povežemo čim večje število tistih, ki so pripravljeni sodelovati in da omogočimo obiskovalcem nepozabne trenutke pri nas. V prvi vrsti pa se trudimo za nas, da nam je prijetno v kraju, kjer bivamo.

          Pridružite se nam in sodelujete z nami, v slogi je moč.

  Turističen pozdrav!                                                        Turistično društvo Krka
                                                                                        Nataša Lukman s člani UO


 

Obisk Dedka Mraza v DC Krka za najmlajše 26.12.2012 ob 15.30 uri


TD Krka v sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka in KS Krka tudi letos pripravlja pravo presenečenje za najmlajše s čarovnikom Gregom. Dedek Mraz v DC Krka za najmlajše bo 26.12.2012 ob 15.30 uri.

December je najlepši del leta za otroke, ki komaj čakajo, da padejo prve snežinke, ko zadiši po medenih slaščicah, ko zasvetijo čarobne lučke in  da jih obiščejo Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Ker jim želite najboljše, jim pričarajte nepozaben čarobni dan s Čarovnikom Gregom.
V glasbeno-animacijski predstavi otroci ves čas sodelujejo in s pomočjo malih čarovnij pričarajo čaroben prostor, okrasijo novoletno jelko, se naučijo čarobnih pesmic in besed ter nazadnje še prihod dobrega moža.

Zato dragi starši, če želite svojemu otroku pričarati nepozabno doživetje,  ga ponesti v svet pravljic, glasbe in igre,...  oglasite se nam.

Prijavnina je 15 EUR na otroka starega od 1 do 11 let, s katerimi bo Dedek Mraz priskrbel darilce za vsakega izmed njih. Pridite torej v Družbeni Center na Krki  26.12.2012 ob 15.30 uri. Celotna prireditev bo trajala približno 2 uri.

Prijave in informacije bomo zbirali do 22.11.2012 na naslednjih številkah:                                             

 • Danica Petrič 031/338-053
 • Nataša Lukman 041/308-308.

V petek, 23.11.2012 od 15.30 do 16.30 ure bomo pred vhodom v šolo Krka pobirali prispevke.


docxDedek Mraz 2012 (.docx 56KB)
    
Dedek mraz TD Krka Dedek mraz TD Krka Dedek mraz TD Krka


 

Božično - novoletni sejem Ivančna Gorica


Turistično društvo Krka je prvič sodelovalo tudi na božično - novoletnem sejmu v Ivančni Gorici, ki je potekalo na Sokolski ulici od petka, 21. decembra do sobote 22. decembra 2012. Bilo je prijetno, a mrzlo ...

 
Božično - novoletni sejem Ivančna Gorica

 

Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!


Spoštovani sokrajani!

 
Približujejo se deževni dnevi, ob vedno daljših večerih bo več časa za ustvarjanje. Zato je to čas, ko se bomo ponovno srečali. Lahko se nam pridružite pri delavnicah, ki smo jih pripravili za rumen-rdeče-rjave jesenske in bele zimske dni. Pripravili smo celo paleto delavnic in predavanj, kot običajno nekaj novega, nekaj že poznanega... še vedno, je aktualno naslednje:
 • Naučimo se kvačkati in plesti. Delavnica je namenjena vsem, pomoč pri osvajanju sveta kvačk in pletilk pa vam bodo nudile Dragica, Tatjana in Danica. Začnemo 6.11.2012 ob 18. uri v prostorih stare osnovne šole in bodo potekale vsak torek.
 • Izdelovanje cvetja iz papirja bo potekalo vsak četrtek ob 18. uri pod vodstvom Nade Seliškar. Prvič se dobimo v novih prostorih stare šole 8.11.2012 ob 18 uri. S seboj pa prinesite škarje in dobro voljo.
NOVO
 • V mesecu novembru bomo pripravili predavanje na temo kako z zdravim življenjskim slogom dvigniti odpornost pred zimskimi nadlogami virusov, gripe in prehladov«, ki bo potekalo v torek 6.11.2012 ob 19 uri v prostorih Info pisarne pod vodstvom Anice Kozinc. Eno uro pred predavanjem in eno uro po predavanju bo potekalo »Merjenje vašega pritiska in sladkorja«.
 • V delavnice bomo vključili tudi origami, kvačkanje igračk- amigurumi, izdelovanje voščilnic,….
Želimo vam prijetno jesen in pridružite se nam na delavnicah in predavanjih, kjer boste v naši družbi preživeli nekaj prijetnih uric na teden.

Nataša Lukman
Predsednica TD Krka


 

Otvoritev INFO pisarne na Krki


V četrtek, 18. oktobra 2012 je v prostorih stare šole na Krki Turistično društvo Krka pripravilo otvoritev turistične INFO pisarne, prve tovrstne pisarne v občini, ki bo namenjena turistom in drugim obiskovalcem Krke in njene okolice.

Krka, ki se ponaša z bogato naravno in tudi kulturno dediščino ima sedaj tudi turistično INFO pisarno, ki je prostor za svoje delovanje našla v stari podružnični šoli. Potem, ko je bila zgrajena nova šola so krška društva v dogovoru z Občino Ivančna Gorica začela uporabljati prostore nekdanje šole za različne dejavnosti društev in krajanov. Tako se je razvila tudi ideja o turistični info pisarni, ki bo nudila obiskovalcev različne informacije o ponudbi kraja in celotne občine. Pisarna z informatorjem bo odprta v času sezone, torej od aprila do oktobra, predvidoma ob vikendih. Bo pa prostor omogočal tudi izvajanje raznih delavnic, predavanj in drugih krajevnih prireditev vse dni v letu, tako stara šola v kateri so našla prostor za delovanje tudi nekatera druga društva postaja pravo središče krajevnega življenja.
Na slovesni otvoritvi je novo pridobitev predstavila predsednica TD Krka Nataša Lukman, navzoče pa sta nagovorila tudi predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik in predsednik KS Krka Andrej Tomažin. V kulturnem programu so nastopili Krški rogisti in mladi harmonikar Aleks Vlašič ml.
Vzpostavitev info točke je zajemala ureditev pisarne in nakup opreme. Projekt je bil sofinanciran s sredstvi EU programa Leader, ki ga izvaja Lokalna akcijska skupina (LAS) Sožitje med mestom in podeželjem. Delovanje LAS-a omogoča Občina Ivančna Gorica.

V letošnjem letu je Turistično društvo Krka pri stari šoli uredilo tudi zunanje otroško igrišče, ki so se ga razveselili številni malčki in njihovi starši, na voljo pa bo tudi obiskovalcem Krke.

Fotogalerija

Avtor fotografij: Matej Šteh


 

Ureditev in priprava za novo otroško igrišče na Krki ob Info pisarni


28.5.2012 smo se zbrali v popoldanskem času in postavili »obzidje« ter nasuli zemljo in pesek, ter tako pridobili večjo ravno površino. Le ta se pripravlja za ograjeno otroško igrišče, kjer se bodo naši najmlajši lahko igrali. Poskusili bomo postaviti peskovnik in različna igrala. S tem bomo v našem kraju ponudili še dodatno igrišče za najmlajše in njim ter staršem omogočili prijetne igrive trenutke v domačem kraju.

 


 

1. Kolesarski rekreacijski maraton Prijetno domače


Čeprav nismo bili ne organizator, ne soorganizator, smo se na Krki 25.6.2012 odločili sodelovati pri maratonu. Ker je ena od info točk tudi na Krki in so se maratonci ustavili pri nas, smo jim pripravili presenečenje. Edini smo jih pričakali z osvežilno pijačo ob Info točki, saj jih je čakala naporna pot po Občini Ivančna Gorica - 88 km - prevozi s kolesom.

 

 

kolesarski maratonkolesarski maraton

 


 

Otroško igrišče TD Krka narejeno


Uredili smo okolico naših novih prostorov in v uporabo predali novo javno otroško igrišče na Krki pri stari OŠ Krka oziroma bodoči INFO pisarni. Želje krajanov so bile različne in sicer igrišče ob DC Krka in igrišče ob stari šoli. Odločili smo se, da na obeh lokacijah. Seveda smo pazili, da se igrala ne podvajajo in tako dobili igrišče za najmlajše, ter igrišče za malo starejše. Na našem novem igrišču smo tako postavili hiško, peskovnik, jahač, tunel, gugalnice…skratka igrišče je narejeno primerno za izpolnitev vseh otroških želja.
S igriščem smo v našem kraju ponudili še dodatno igrišče in najmlajšim ter staršem omogočili prijetne igrive trenutke v domačem kraju. Verjamemo, da bo igrišče postalo eno izmed središč družabnega življenja na Krki. Tudi otroška delavnica Festival Krka bo potekala na tej lokaciji, zaključek in prikaz narejenih izdelkov pa bo v DC Krka.

 Otrosko igrisce TD Krka  Otrosko igrisce TD Krka  Otrosko igrisce TD Krka


 

Celostna prenova kraja


V društvu smo se odločili, da prenovimo kozolček dobrodošlice ob prihodu v našo dolino. V sredo 23.5.2012 smo odstranili stare table in namestili nove. V enakem celostnem pogledu smo v sodelovanju s Festivalom Krka namestili še nov jambo plakat v Ivančni Gorici (izvoz iz avtoceste Ljubljana-Ivančna Gorica – pogled naravnost).
Poleg teh dveh pridobitev pa smo se Festival Krka, KS Krka in mi zagnali za postavitev maxi plakata na ozadju odra pri DC Krka in tudi tega namestili ta dan. Skratka upamo, da vam je nova prenova všečna.
 

Zgodilo se je 19.5.2012


V Turističnem društvu Krka smo se v lanskem letu odločili, da pregledamo in ocenimo urejenost vseh vasi v naši Krajevni skupnosti. Komisija si je ogledala vseh trinajst vasi predvsem tako, kot jih vidi turist, ko ga pot zanese v naše kraje.

Avtobusna postaja LazeV času našega potepanja po vaseh, tistega deževnega popoldneva v septembru, so bile skoraj vse vasi lepo urejene in odločitev za najlepše urejeno vas je bila težka.

Vrstni red najlepše urejenih vasi v KS Krka je bil:
1. Male Lese
2. Laze nad Krko
3. Krška vas

Te vasi so za nagrado prejele drevo lipa. Za lipo je seveda potrebno najti prostor. Tu so sodelovali predstavniki vasi v KS Krka in skupaj s sovaščani določili prostor.

Turistično društvo je nabavilo lipe, visoke tri do štiri metre in v soboto, 19.05.2012 je stekla akcija sajenja lip. V Malih Lesah so bili zelo veseli priznanja, ker pa prostora zanjo v vasi niso našli in ker imajo lip že dovolj, so se ji odpovedali v korist Krke, kjer pa jo bomo z veseljem posadili.

Sajenje lipeV Lazah nad Krko so dobili novo avtobusno postajo, ki jo od sobote krasi lipa. Na sliki si oglejte, kako je potekala akcija sajenja. Bilo je zelo prijetno.
V Krški vasi prostor za lipo že imajo, le urejen še ni, zato bomo tam s sajenjem lipe še malo počakali.

Prvo akcijo ocenjevanja urejenosti vasi v KS Krka smo tako uspešno zaključili. Jeseni bo na vrsti nova ocenjevalna akcija, ki bo v novi preobleki. Kaj bomo ocenjevali po vaseh in kakšna bo nagrada, o tem vas bomo pravočasno obvestili.


 

Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!


Turistično društvo Krka je leto 2012 začelo v novih prostorih v stari podružnični šoli na Krki zelo delovno. Uspešno smo zaključili kar nekaj projektov:

• Na Jurčičevem pohodu smo v novih prostorih in Krški jami brezplačno gostili množice obiskovalcev,
• V sodelovanju s Kulturnim društvom Gledališče Krka smo organizirali proslavo ob postavitvi informativne turistične table na Krki,
• Uspešno smo izpeljali čistilno akcijo in očistili okolico Krške jame, Poltarice, stare šole in vodnjaka Gabrovčec,
• V okviru projekta Pridne krške roke sta potekali delavnici Izdelovanje cvetja iz papirja in Naučimo se kvačkati in plesti, ki smo ju uspešno zaključili z razstavo in obdaritvijo krajanov ob materinskem dnevu v DC,
• Udeleženke naših delavnic so sodelovale pri izvedbi projekta Ustvarjanje – gibalo razvoja v organizaciji OŠ Krka,
• Sekcija pohodništva in nordijske hoje je še vedno zelo aktivna in številčnejša,
• Uredili smo parkirišče ob Poltarici, JK Krka pa je naredilo ograjo,…

Tudi poleti ne bomo počivali. Že 15.6.2012 v dopoldanskem času bomo gostili v naših prostorih Čebelarsko društvo Krka in Zagradec, ki bo imelo »Dan odprtih vrat« na temo čebelarstva. Izvedeli boste vse o čebelah in še mnogo stvari, ki vas bodo zanimale o njihovih proizvodih.

Uredili bomo okolico naših novih prostorov in pripravljali vse potrebno za oživetje INFO pisarne, ki žal še ne deluje tako kot si želimo, ter uredili in oživili otroško igrišče pri stari šoli na Krki. Poskrbeli (bomo) smo tudi za novo celostno podobo kraja z velikimi plakati v našem kraju v sodelovanju s Festivalom Krka in KS Krka.
Jeseni se bo naše delo nadaljevalo. Zaradi velikega zanimanja bodo Pridne krške roke nadaljevale z delom v delavnicah Izdelovanje cvetja iz papirja in Naučimo se kvačkati in plesti, v okviru teh pa se bomo naučili tudi izdelovati voščilnice in se preizkusili v tehniki Origami. Delavnice bodo brezplačne, iz prispevka, ki ga udeleženke določijo same, pa se bo kupil potreben material.

V načrtu imamo še dve novi delavnici:

• Predvidoma oktobra bomo poskušali izvesti delavnico »Iz perlic in žice izdelajmo nakit«. Cena delavnice bo za material bo 15 EUR, izdelan nakit boste seveda odnesli domov.
• V primeru zadostnega zanimanja bomo organizirali delavnico »Izdelovanje izdelkov iz gline«, ki bo potekala pod vodstvom ga. Baša. Cena delavnice bo 52 EUR na mesec. Zbiramo prijave do 30.6.2012 na tel. 041/691-800 ali 031/338-053.

In ne nazadnje, vabimo vas, da nam pomembne dogodke in vaše dejavnosti sporočite, z veseljem jih bomo objavili.

Želimo vam prijetne počitnice, da si naberete novih moči in se nam pridružite na delavnicah, kjer boste v naši družbi preživeli nekaj prijetnih uric na teden.


 

Uredili smo parkirišče Poltarica


V petek in soboto 11.- 12.5.2012 smo se odločili, da poskrbimo za urejenost parkirišča Poltarica. Parkirišče smo ogradili s »švelerji«, nasuli pesek, obrezali drevje, postavili novo klop-ograjo s pomočjo JK Krka in na koncu posadili dve lipi in dve češnji. Bilo je veliko dela, a s končnim rezultatom smo zelo zadovoljni. Vabimo Vas, da si ogledate in nam posredujete še vaša cenjena mnenja.


 

Razstava pridnih rok na Krki


V okviru delavnic »Kvačkanje in pletenje«, ter delavnice » Izdelovanje cvetja s papirjem« smo želeli pokazati svojim krajanom kaj vse so se udeleženke delavnic naučile in kakšne izdelke so naredile. Zato smo se s razstavo pridružili proslavi ob materinskem dnevu, ki jo je organiziral Vrtec in Osnovna šola na Krki, ki je bila v DC na Krki. Razstava je bila na ogled do 26.3.2012, ko smo jo zaključili. Nekaj utrinkov razstave si lahko ogledate spodaj.


 

Svetovni dan voda


Na svetovni dan voda potrjujemo, da je čista voda življenje in da so naša življenja odvisna od naše skrbi za kakovost vode.
Voda je nujna za življenje na Zemlji. Kakovost življenja je neposredno odvisna od kakovosti vode. Dobra kakovost vode vzdržuje zdrave ekosisteme in posledično vodi k večji blaginji človeka. In obratno:Slaba kakovost vode slabo vpliva na okolje in na naša življenja.
ZATO POSKRBIMO TUDI MI, DA BO NAŠA LEPOTICA REKA KRKA DELEŽNA NAŠE POZORNOSTI !

   


 

Očistimo svet 2012


Očistimo Slovenijo 2012 ni zgolj čiščenje. Končni cilj projekta je zavedanje, da je najboljši odpadek tisti, ki ne nastane.Prav vsak lahko nekaj naredi za boljši svet. Če se mu pridružijo še prijatelji in znanci, je učinek toliko večji. Tak odnos do sveta je boljša rešitev kot prelaganje odgovornosti na nekoga drugega

TD KRKA je močno povezano z vodo in čistočo okoli nje. V našem območju izvira reka Krka, v prekrasni Krški jami. Letos smo v svojem programu združili: 22.3.2012 – »Svetovni dan voda« in 24.3.2012 – »Očistimo svet 2012«.
V sodelovanju z Jamarskim klubom Krka smo se odločili, da letos poskrbimo za očiščevanje kar štirih lokacij na Krki. Tako smo pričeli z okolico INFO pisarne, se podali na okolico Krške jame in izvira reke Krke, nadaljevali pri izviru Poltarice in zaključili z Vodnjakom Gabrovčec.
Pri čistilni akciji so sodelovali: Jože Petrič, Marko Pavlin, Aleš Globokar, Matjaž Šoštarič, Dragica Vodenšek, Danica Petrič, Barbara Mušič, Darja Koščak, Nataša Lukman, Tanja Kozinc, Mitja Kozinc, Bor Koščak, Domen Globokar, Jože Kozinc in še mnogo drugih. Za pogostitev udeležencev je poskrbela Krajevna skupnost Krka.
Ob tej priložnosti se vsem za pomoč najlepše zahvaljujemo.

   
   
   


 

Skrbimo za naše zdravje


Življenje nam prinaša mnogo lepega kdaj pa kdaj pa tudi kakšno preizkušnjo. Prav gotovo težave z zdravjem vsakomur izmed nas povzročijo veliko skrbi. Pri nekaterih boleznih so opozorilni zanki dolgo časa neopaženi, potem pa težave dolgotrajne ali celo usodne za življenje posameznika. Pri teh boleznih lahko vsak posameznik naredi največ, če se seveda zaveda opozoril in je seznanjen z možnostmi preventivnega ukrepanja.
Zato smo v okviru TD Krka v petek 16.3. 2012 med 17. in 19. uro v prostorih INFO TOČKE - stare šole na Krki, za vas organizirali brezplačne meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja. V primeru povišanih vrednosti, ste dobili tudi kratke nasvete, kaj lahko sami storite za svoje zdravje. Z vami je bila Anica Kozinc.


 

Spoznali smo se z nordijsko hojo v DC Krka


V torek 13.3.2012 ob 18.30 uri smo se spoznali na Krki v DC z nordijsko hojo, sodobnih civilizacijskih bolezni in osnov zdrave prehrane. V svet novih znanj sta nas ponesli Barbara ZT in Anica Kozinc. Vsi smo bili tudi povabljeni na organiziran pohod, ki bo v petek, 16. 3.2012 ob 17h.

Nekaj utrinkov s predavanja:


 

TD Krka sodelovalo pri Jurčičevem pohodu


TD Krka je tudi tokrat sodelovalo pri Jurčičevem pohodu. Kot vsako leto smo tudi tokrat pohodnikom omogočili brezplačni ogled Krške jame, topel čaj in jih na koncu poti počakali in sprejeli v stari osnovni šoli na Krki, v bodoči INFO pisarni našega kraja. Pogostili smo jih z domačimi izdelki, predstavili delovanje društev na Krki, ter jih za trenutek ponesli v svet brezkrbnosti. Sosednji prostor smo odstopili osnovni šoli Krka, bolje rečeno njenim učencem in vzgojiteljici Mateji, kjer so zelo nadzorno, prisrčno predstavili svojo turistično-raziskovalno nalogo: Čebelar sem!

Zadovoljni obrazi obiskovalcev so nam dali vedeti, da smo na pravi poti pri uresničevanju svojih ciljev.


 

TD Krka prisotni na otvoritvi INFO točke na Muljavi


V petek 2.3.2012 je bila otvoritev šeste po vrsti INFO table na Muljavi. Ob otvoritvi sta spregovorila predsednik KS Muljava, Janez Drobnič in župan Dušan Strnad. Nastopili so tudi pevci Moškega pevskega zbora Muljava, slovestnost pa se je nadaljevala pred rojstno hišo pisatelja Josipa Jurčiča. Pripravili so tudi razstavo likovnih del umetnice Marije Tratar.
 

Člani TD Krka prisotni na otvoritvi INFO točke v Zagradcu


V soboto 25. februarja 2012 je Turistično društvo Zagradec in Krajevna skupnost Zagradec predstavila turistično-informativno tablo, ki je peta tovrstna info točka postavljena v občini Ivančna Gorica. Info točka v zagraški krajevni skupnosti je postavljena ob regionalni cesti in parkirišču pri kmetijski zadrugi.
 

Člani TD Krka prisotni na Karnevalu v Ivančni Gorici


V soboto 18. februarja 2012 je na Sokolski ulici v središču Ivančne Gorice potekalo veselo pustno rajanje. V pustni povorki so se predstavile različne skupinske in posamezne maske, ki so privabile množico obiskovalcev.

 


 

Vabilo na otroško ustvarjalno delavnico


Turistično društvo Krka v okviru Festivala Krka tudi letos organizira otroško ustvajalno delavnico na Krki.

 

Delavnica se bo pričela 18. Avgusta 2014, zaključila pa se bo v petek, 22. Avgusta 2014 z razstavo izdelkov, ki jih bomo na delavnici ustvarili.

 

Pri delu bomo uporabljali predvsem naravne materiale, nekaj jih bomo tudi sami nabrali, ko se bomo podali do izvira naše lepotice Krke in si ogledali Krško jamo.  Seznanili se bomo z različnimi tehnikami ustvarjanja, pri delu bomo uporabili tudi stvari, ki bi drugače končale v smeteh.

 

Delavnica je namenjena otrokom od šestega leta dalje,. stroški materiala pa znašajo EUR 15,00.Prijave bomo sprejemali na telefon. 031 338053 in 041 308308,

 

Vljudno vabljeni!

 

TD Krka


Aktualni dogodki

DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE

Več »
Sodelovanje na tržnici v Ivančni Gorici

Več »
OBVESTILO

Več »
Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!

DELAVNICE NA KRKI Več »
DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE

Več »

Povezave

Naročilo na e-novice

 
Ime in priimek:

E-pošta:
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se