ČISTILNA AKCIJA

, 23.03.2015


Na svetovni dan voda potrjujemo, da je čista voda življenje in da so naša življenja odvisna od naše skrbi za kakovost vode. Voda je nujna za življenje na Zemlji. Kakovost življenja je neposredno odvisna od kakovosti vode. Dobra kakovost vode vzdržuje zdrave ekosisteme in posledično vodi k večji blaginji človeka. In obratno: Slaba kakovost vode slabo vpliva na okolje in na naša življenja.
ZATO POSKRBIMO TUDI MI, DA BO NAŠA LEPOTICA REKA KRKA DELEŽNA NAŠE POZORNOSTI !

 

TD KRKA je močno povezano z vodo in čistočo okoli nje. V našem območju izvira reka Krka, v prekrasni Krški jami. Letos smo se podali na delo 22.3.2015. Razdelili smo se v tri ekipe. V sodelovanju z Jamarskim klubom Krka so njihovi člani prevzeli čiščenje in urejanje okolice Krške jame. Ostale dve ekipe TD Krka pa so poskrbele za okolico izvira reke Krke, se podale k izviru Poltarice in njenega parkirišča ter poskrbele za naše nove prostore , kjer bomo gostili pošto na Krki.
Na koncu akcije pa nam je pripravil pravcato pojedino naš član Slavko Pajntar - PINKI.
Pri letošnji čistilni akciji so sodelovali: Člani JK Krka, Danica Petrič, Nace Kamin, Jože Petrič, Nataša Lukman,  Jože Kozinc, Tea Markovič, Mitja Kozinc, Slavko Pajntar, Jelka Strajnar, Darka Puš in Nejc Lukman Pavlin. Ob tej priložnosti se vsem za pomoč najlepše zahvaljujemo.
S skupnimi močmi smo ponovno naredili nekaj dobrega za kraj. Pomagali pa smo tudi Čebelerskemu društvu Krka Zagradec s podiranjem dreves za prostor, kjer bo stal novi učni čebelnjak.

 

                                                                                              Turistično društvo Krka

                                                                                                          Nataša Lukman          Aktualni dogodki

DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE

Več »
Sodelovanje na tržnici v Ivančni Gorici

Več »
OBVESTILO

Več »
Sliši se, govori se,….PRAV JE, DA SE IZVE!

DELAVNICE NA KRKI Več »
DEDEK MRAZ V DC KRKA ZA NAJMLAJŠE

Več »

Povezave

Naročilo na e-novice

 
Ime in priimek:

E-pošta:
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se